Originile dansului MACARENA

The origins of MACARENA dance

Daca tot vorbeam in ultimul articol despre cat de frumos este sa dansam, aducem in premiera pentru iubitorii muffyPEDIA o filmare extraordinara. Zeci de ani la rand arheologii au cautat dovezi despre ritualurile de dans ale civilizatiilor timpurii. Cautarile au fost in zadar ani in sir. Dar norocul s-a schimbat cand au fost descoperite, la inceputul acestui an, nu doar niste desene rupestre, ci si filmari autentice datand de circa 7325 de ani (aproximativ anul 5311 inainte de Hristos, spre sfarsitul verii dupa calcule grosiere, analizand si designul vestimentar al protagonistei).

Evident, nu vorbim chiar despre inceputurile epocii de piatra, ci mai degraba despre neolitic, pentru ca asa cum se vede in spatele dansatoarei, oamenii inlocuisera deja “privitul focului” cu televizorul, o forma mai avansata de delectare. Cu toate acestea, avem in fata cea mai veche documentare filmata a unui copil antropomorf dansand MACARENA. Dupa toate probabilitatile, se pare ca era o preselectie in cadrul concursului Dansez pentru tribul meu, stramosul binecunoscutului concurs modern Dansez pentru tine. Mai uimitor este ca filmarea are si sunet, tehnologie la care aveau acces doar o mana de oameni la vremea respectiva, si se poate observa o forma incipienta a versurilor melodiei MACARENA. De-a lungul erelor versurile au mai fost cizelate pana la forma consacrata de Los de Rio, in piesa din 1994!

Echipa noastra a reusit sa puna mana pe filmarile in cauza si le aducem in premiera pentru iubitorii muffyPEDIA. E dreptul nostru sa ne cunoastem istoria si originile! Asa ca LIKE and SHARE pentru pentru a impartasi mesajul cu cat mai multi semeni de-ai nostri!

Disclaimer: articolul acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

_____________________
Aprecierea ta ne da energia sa continuam!
Daca iti place ce facem, nu uita sa iti creezi un cont pe site sau sa dai like pe Pagina de Facebook, ca sa poti fi la curent cu ultimele noutati. Daca ai un prieten caruia crezi ca i-ar prinde bine sa se uite peste aceste randuri, fa-i si lui si noua o favoare si impartaseste cu el linkul articolului!

Vreau sa fiu la curent cu descoperirile arheologice, din newsletterul muffyPEDIA.ro! Daca tot e gratis…