Influentele negative – cum le limitam?

Bad grandparents

Am primit o intrebare de la unul din membrii comunitatii MuffyPedia, pe cat de interesanta, pe atat de complexa. Am sa va detaliez speta in cele ce urmeaza:

Problema mea arzatoare este generata de socrii mei. Il invata pe copil lucruri daunatoare: ii mentioneaza despre moarte, se joaca de-a impuscatul, se joaca violent cu el (bunicul si nepotul o sperie pe bunica si o bat in cap sau o taie cu vreo drujba de jucarie), s.a.m.d.

Mentionez ca sunt bunici tineri, care-si spun pe nume, nu bunica/bunicul (nu cred ca au fost pregatiti sa fie bunici), care imi dau replica: “lasa-l ma’, sa stie si el despre toate! Sa nu fie un papa-lapte.”

Pe scurt, sunt disperata, pentru ca incerc sa ma impun civilizat, dar uneori sunt pur si simplu ignorata: copilul prefera sa plece de langa mine cand vreau sa am o discutie cu el.

Baiatul meu se poarta ca un rasfatat in preajma lor si il amuza foarte tare jocurile lor “educative”. Uneori imi spune ca el este copilul lor, nu al nostru (cred, sper, ca in joaca 🙁 ).

Daca ati putea sa-mi dati vreun sfat, poate v-ati confruntat si voi cu BUNICII, ar fi excelent!”

Daca sunt dintre noi care am avut sau nu spete din acestea dar avem o solutie utila, ar fi de mare ajutor. Folositi campul de comentarii din josul paginii. Putem folosi numele nostru real sau un allias, cum ne simtim mai confortabil. Aternativ, avem la dispozitie si postul de pe pagina de Facebook unde putem expune parerile noastre.

_____________________
Apreciarea ta ne da energia sa continuam!
Daca iti place ce facem, nu uita sa iti creezi un cont pe site sau sa dai like pe Pagina de Facebook, ca sa poti fi la curent cu ultimele noutati. Daca ai un prieten caruia crezi ca i-ar prinde bine sa se uite peste aceste randuri, fa-i si lui si noua o favoare si impartaseste cu el linkul articolului!