Ghidul Parintilor “Si eu mai gresesc din cand in cand!”

Ghidul parintelui Si eu mai gresesc din cand in cand

Ti se intampla uneori sa iti pierzi rabdarea cu copilul tau si sa tipi la el sau sa il certi? Ti se mai intampla sa poti colabora cu copilul tau doar daca il “mituiesti” cu niste dulciuri? Ti se intampla vreodata sa obtii o promisiune de la copilul tau dar imediat dupa asta sa nu o mai respecte?

Sigur ca pentru multi dintre noi, cei care experimentam meseria de parinte, nu este greu sa gasim momente in care raspunsul la cel putin una din intrebarile de mai sus a fost “DA”. Pana la urma nu este doar vina noastra ca aceste lucruri se mai intampla din cand in cand. Asta e natura umana, suntem cu toti supusi greselii, cu totii mai obosim din cand in cand, cu totii trecem prin momente cand nu avem la noi cele mai bune solutii. In plus, nu tot timpul avem resursele necesare pentru a ne dezvolta abilitatile de parinti. Fie nu avem banii necesari ca sa accesam anumite programe de dezvoltare, fie timpul nu ne permite, fie informatiile pe care le auzim din diferite surse sunt prea alambicate ca sa le putem intelege sau sunt chiar contradictori.

Child vs Bank loanArgumentele acestea au stat la baza demararii unui proiect extrem de interesant si util tuturor parintilor – Ghidul Parintilor intitulat “Si eu mai gresesc din cand in cand!”. In cadrul acestui ghid vor fi abordate cele mai mari 20 de greseli pe care le facem ca parinti in interactiunile cu copiii nostri. La momentul acesta firesc este sa raspundem cel putin la doua intrebari esentiale: Pe ce criterii a fost selectat topul celor 20 de greseli ale parintilor? si Care va fi modalitatea in care vor fi tratate aceste greseli in ghidul parintelui?

Pe ce criterii a fost selectat topul celor 20 de greseli ale parintilor? O intrebare extrem de pertinenta de raspunsul careia depinde, pana la urma, legitimitatea si utilitatea ghidului parintilor “Si eu mai gresesc din cand in cand!”. Pentru a fi siguri ca vorbim despre lucruri cu adevarat importante pentru parinti, in prima parte a acestui proiect am invitat toti parintii din cadrul comunitatii muffyPEDIA la un moment de introspectie. Am cerut la acel moment ca fiecare sa se gandeasca la 3 greseli majore pe care le face in relatia cu copilul lui. Acest demers a avut doua tinte precise. Prima a fost sa avem aportul a cat mai multor membri ai comunitatii in a gasi care sunt realmente cele mai mari greseli pe care le facem in relatia cu copiii nostri, asa cum le simtim noi ca parinti. Si au fost nu mai putin de 250 de parinti care s-au implicat in aceasta campanie fie trimitandu-ne un articol pe aceasta tema, fie doar votand articolul care li s-a parut ca vorbeste despre cele mai importante greseli ale parintilor. A doua, nu mai putin importanta, a fost ca fiecare dintre noi sa ne oprim cateva secunde si sa ne gandim un pic la abordarile noastre gresite. Simplul fapt ca ne-am gandit la ele si le-am recunoscut fata de noi insine a insemnat ca am facut primul pas in a elimina aceste greseli din comportamentul nostru.

Cum trebuie sa procedam in relatia cu copii - muffyPEDIAUrmatorului pas va fi sa urmarim cu mare atentie ghidul parintilor care va incepe in curand pe platforma muffyPEDIA.

Care va fi modalitatea in care vor fi tratate aceste greseli in ghidul parintelui? Pentru ca fiecare dintre noi iubim sa vedem lucrurile prezentate intr-o maniera simpla, clara si concisa am decis ca toate capitolele ghidului parintelui sa urmeze aceeasi schema logica. Asta le va face usor de urmarit si usor de inteles inca de la prima lecturare. Concret, fiecare capitol va fi structurat pe metoda muffy:

mistake description (descrierea greselii)
understanding the science behind it (intelegerea stiintei care sta la baza greselii)
failing approaches (abordari incorecte)
free tips&tricks from the irrational behaviour (sfaturi din stiinta comportamentului irational)
yes way approach (abordari recomandate)

Daca se intreaba cineva care este expertiza noastra care sa ne indreptateasca sa demaram constructia ghidului parintilor il invitam sa acceseze pagina despre noi pentru a vedea detalii complete. Dar, trebuie sa stiti ca nu avem vreun atestat sau vreo diploma in domeniul psihologiei sau a cresterii si ingrijirii copiilor. Asta, insa, nu ne-a oprit sa folosim toata experienta noastra si sa cautam sa o dezvoltam in continuare cu lucrari si studii specifice din domeniul cresterii si ingrijirii copiilor, inca dinainte de nasterea copiilor nostri. Asta pentru ca am vrut sa ne asiguram ca vom avea pentru ei cel mai bun cadru in care sa se dezvolte si sa infloreasca. Este obligatia noastra, ca parinti, sa ne alimentam continuu cu informatii noi pasiunea de a creste copiii in cel mai armonios mod posibil. De aceea nu ne-am oprit si nu intentionam sa ne oprim sa fim mereu la curent cu noutatile din domeniul parentingului, care, trecute prin filtrele proprii, sa ne ajute sa construim cel mai util ghid al parintelui. In plus, speram ca in acest demers al noastru sa avem aproape si opinia unor specialisti din domeniul psihologiei, pediatriei, parentingului si nu numai. In felul acesta informatia va capata cu certitudine mai multa substanta.

Ghidul parintilor “Si eu mai gresesc din cand in cand!” va fi gratuit doar pentru membrii comunitatii muffyPEDIA care si-au creat un cont pe site si si-au manifestat dorinta de a primi acest ghid. Contam pe implicarea activa a tuturor membrilor prin feedback pe fiecare articol si prin exemple personale care se pot impartasi cu ceilalti membri. Impreuna vom construi un ghid cu adevarat corect si complet care va fi intotdeauna la indemana noastra ca un prieten de nadejde. Copiii nostri au dreptul la parinti buni! Fii parte din comunitatea muffyPEDIA ca sa le protejam impreuna acest drept!

Ghidul parintilor are ca sursa de inspiratie campania “Child Friendly Australia” pentru constientizarea parintilor asupra faptului ca actiunile noastre reprezinta modele pentru copii. Altfel spus, copiii vad, copiii fac:

_____________________
Constructia ghidului parintilor incepe!

Afla care sunt mecanismele care genereaza greseli in relatia cu copiii nostri si cum putem noi, ca parinti, sa avem cele mai bune abordari pentru a avea o relatie armonioasa cu ei. Raspunsurile doar in ghidul parintilor muffyPEDIA intitulat “Si eu mai gresesc din cand in cand!”. Proiectul se va derula in urmatoarele saptamani si va fi gratuit pentru toti membrii platformei muffyPEDIA!

Inscrie-te cu adresa ta de email ca sa primesti GRATUIT ghidul parintelui muffyPEDIA!