DESPRE NOI

Din moment ce mesajul nostru ajunge deja la mii de oameni (aproape 2 ca sa fim exacti ­čÖé ) e timpul sa raspundem la cateva intrebari pe care le auzim suficient de des: cine este muffyPEDIA? cu ce drept vii tu sa ne spui noua cum sa ne crestem copiii? ce pregatire ai tu pentru a fi indreptatit sa ne dai sfaturi? cum intentionezi sa faci bani din asta, ca doar nu stai zeci de ore pe saptamana sa scrii aici degeaba?

Ei bine, sa le luam pe rand. Cine suntem noi? Noi suntem fericitii parinti a doua gemene superbe, acum in varsta de aproape 4 ani, care mai cocheteaza si cu actoria in parte din clipurile de pe platforma muffyPEDIA. Ca background personal, avem pregatire juridica si economica, aproape 10 ani de experienta in lucrul cu oamenii din care 7 ani in pozitie de managment. De-a lungul timpului experienta ne-a fost imbogatita cu nenumarate traininguri si workshopuri din zona de managment, leadership inspirational, feedback si coaching, tehnici de negociere si persuasiune, gestionare de situatii critice, luarea de decizii rapide si multe alte zone. Din toate lectiile prin care am trecut, doua au facut realmente diferenta in felul in care abordam lucrurile acum. Prima este  Arta de a negocia, a lui Herb Cohen, o carte perfecta pentru a patrunde in tainele negocierii, atat de utila in relatia si cu cei mari si cu cei mici. A doua este Ghidul incepatorului asupra comportamentului irational, o colectie de cursuri online ale lui Dan Ariely, celebrul cercetator din cadrul universitatii Duke din North Carolina. Va incurajam sa nu ratati nici una din aceste doua experiente, cu siguranta vor schima felul in care vedeti lucrurile.

Child vs Bank loan

Ne gandeam daca sa va spunem sau nu asta, stiind cat de mult le urasc oamenii, dar nu credem decat in onestitate, asa ca trebuie sa stiti ca in viata de zi cu zi suntem bancheri – adica lucram la o banca. Na’ c-am zis-o!
– Alo…?
– Aaloooo…?
– Mai e cineva pe┬áaici???? ­čÖé

 

Ce pregatire avem in cresterea copiilor si cu ce drept dam sfaturi? Din capul locului trebuie sa stiti ca nu avem vreun atestat┬ásau vreo diploma in domeniul psihologiei sau a cresterii si ingrijirii copiilor. Poate doar cursurile de puericultura pe care le-am urmat inainte de nasterea fetelor, despre care am auzit ca unii le urmeaza doar ca sa primeasca mai mult concediu de la angajator…hmmm, ce oameni! Asta insa nu ne-a oprit sa folosim toata experienta noastra si sa cautam sa o dezvoltam in continuare cu lucrari si studii specifice din domeniul cresterii si ingrijirii copiilor, inca dinainte de nasterea fetelor. Asta pentru ca am vrut sa ne asiguram ca vom avea pentru copii nostri cel mai bun cadru in care sa se dezvolte si sa infloreasca. Este obligatia noastra, ca parinti, sa ne alimentam continuu cu informatii noi pasiunea de a creste copiii in cel mai armonios mod posibil. De aceea nu ne-am oprit si nu intentionam sa ne oprim sa fim mereu la curent cu noutatile din domeniul parentingului, care, trecute prin filtrele proprii, sa ne construiasca un manual al parintelui. Asa ne place noua sa-i spunem, un manual dinamic pe care periodic il upgradam (ca sa folosim un cunoscut termen┬áin romgleza).

In aceeasi ordine de idei trebuie sa facem si un disclaimer: recomandarile noastre nu au caracter obligatoriu pentru nimeni si nici nu prezinta garantia ca ele vor fi eficiente pentru oricine, in orice context si oricum ar fi aplicate. Articolele de pe platforma muffyPEDIA.ro nu reprezinta decat experiente proprii sau tehnici care, in multe cazuri, au avut rezultate pozitive si sunt expuse doar cu rol informativ. Unele articole au caracter de pamflet si trebuie tratate ca atare. Decizia de a folosi oricare din ideile prezentate aici si consecintele implementarii lor revin in exclusivitate in raspunderea celor care iau hotararea de a le aplica. Cu alte cuvinte fiecare parinte trebuie sa fie responsabil de ceea ce face in relatia cu copilul lui, sa treaca orice idee prin filtrul propriu si sa isi asume raspunderea pentru propriile actiuni.

Nu cumva faceti asta doar ca sa castigati niste bani? Motorul pentru tot ceea ce facem pe muffyPEDIA.ro il reprezinta pasiunea noastra pentru copii. Atat pentru ingerasii nostri cat si pentru toti ceilalti copiii care, fara nici o urma de dubiu, merita doar ce e mai bun. Obiectivul nostru este sa alcatuim, impreuna cu toti membrii, o baza de cunostinte cat mai ampla si cat mai detaliata, in asa fel incat sa fie un loc de referinta ori de cate ori ne ciocnim de o situatie la care nu vedem o solutie foarte simpla. Nu ne limitam la a trata doar aspecte teoretice ci ne dorim sa punem accent pe lucrurile practice, pe ceea ce putem face noi concret in diverse situatii. Librariile si internetul sunt pline de teorie, dar nu la fel de pline si de sfaturi practice.

Bine si daca vine cel mai mare producator de scutece (ca sa nu dam nume, ca ii facem reclama) sa faca o campanie de promovare la voi pe site, o sa spuneti nu? Nu vrea sa fim ipocriti sa spunem ca nu, indiferent cine ne va propune asa ceva noi vom refuza. Page full of commercialsInsa, atat timp cat financiar ne vom permite sa sustinem platforma muffyPEDIA, intentionam sa o facem fara enervantele reclame, cat mai curat si mai organizat pentru membrii nostri. Din contra, daca pe viitor vom avea oportunitatea, va fi placerea noastra sa incercam sa obtinem chiar beneficii suplimentare pentru membrii nostri la potentiali parteneri (din gama discounturilor speciale doar pentru membrii comunitatii muffyPEDIA, promotii, cadouri, etc). Nu ne dorim sa fim vreodata ticsiti de reclame, ca in poza alaturata!

Tot ce este pe platforma muffyPEDIA este facut cu resurse financiare aproape de zero. In afara achizitiei domeniului muffyPEDIA.ro, care a costat un pic peste 30 euro, inceputul de drum a fost fara a avansa nici o alta plata. Doar entuziasmul si timpul nostru alocat cu multa placere! Am optat pentru un hosting gratuit, perfect pentru start, si o tema WordPress gratuita. Pentru ca mesajul nostru sa ajunga la cat mai multi dintre voi, nu am folosit decat vehicule de promovare gratuite (facebook,  google+, twitter, etc). Ulterior, pe masura ce lucrurile au evoluat a trebuit sa trecem la un hosting platit, cu mai putine limitari, o tema mai profesionista, etc. Dar cu siguranta inceputul se poate face cu un minim de cheltuieli. Va marturisesc ca nu avem nici un fel de pregatire IT in spate, pur si simplu ne-am dorit foarte mult sa invatam sa gestionam singuri site-ul si am folosit toate sursele disponibile si prietenii de nadejde ca sa trecem peste toate dificultatile. Am mai primit si un cadou foarte frumos de la un bun amic care ne-a ajutat, fara nici un cost, cu elementele de identitate vizuala ca sa putem intregi tabloul (Alex, iti multumim inca o data!).  Nu stiu cat de bine am reusit sa facem lucrurile, dar speram sa fi demontat macar miturile ca e incredibil de scump sa iti faci un site si ca trebuie sa ai cunostinte foarte aprofundate de IT ca sa gestionezi un site, atfel nu ai nici o sansa.

De aceea incurajam pe toti cei care aveti un vis si va doriti sa atingeti cat mai multi oameni cu mesajul vostru, sa o faceti fara ezitari. Nimic nu te poate opri daca iti doresti cu adevarat. Nu-ti trebuie bani, nu-ti trebuie facultate de IT, nu-ti trebuie sa fie unchiul prim-ministru! Ai nevoie doar de o poveste pe care sa o impartasesti, o pasiune si multi prienteni care sa fie alaturi de tine! Asa ca nu mai stati pe ganduri! Ar fi superb ca internetul sa fie plin de pasiune! Lumea ar arata altfel!

muffyPEDIA,
Parinti buni, copii cuminti