Cum sa bati in mod corect copilul

Elephant disciplining a child

Vai ce m-am saturat sa tot vad pe muffyPEDIA asta a voastra numai cum sa ne iubim neconditionat copiii, sa-i incurajam sa ia decizii si sa fie responsabili, bla bla bla. Disciplina negativa, cum ii spuneti voi foarte pompos, eu prefer sa ii spun plesneala, e pana la urma singura solutie eficienta. Nu asculta, bataie! Nu mananca, bataie! Nu doarme, bataie! Nu respecta lista de cumparaturi, bataie! Nu degeaba din batrani se spune ca bataia e rupta din rai.

Dar nici bataia asta nu-i pentru oricine! Am vazut multi parinti care se lauda ca isi bat copiii corect, dar de fapt habar nu au sa o faca. Ca orice lucru facut cu simt de raspundere si bataia trebuie sa respecte niste standarde minime. Ori o facem ca lumea, ori nu o facem deloc.

Prin urmare, regasim mai jos o diagrama cu zonele de maxim interes cand administram copilului o corectie. Unele zone, cum ar fi fesele, zona adiacenta feselor si partea superioara a coapselor, trebuie tintite in mod direct cu o distributie precisa a plesniturilor. Alte locuri, cum ar fi coloana, zona lombara, genitalele, trebuie ocolite cu orice pret pentru a evita daune pe termen lung. Pana la urma avem pretentia de la noi ca suntem niste parinti onorabili, nu niste animale, corect? Redau o diagrama detaliata pe aceasta tema originata de la bunul meu amic, Arkham Insanity:

How to properly spank your children RO

Am pus imaginea pentru ca stiu ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Dar, daca totusi mai sunt printre voi care au dificultati sa inteleaga, merg mai departe si va atasez si un tutorial. Un film face cat o mie de poze, nu? Daca nici cu poza, nici cu film nu intelegeti, nu stiu ce as mai putea face! Spor la bataie tutuor!

Disclaimer: articolul acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

Acest articol face parte din campania “Nu avem nevoie de kidziferi![1], o campanie muffyPEDIA impotriva violentei fata de copii. Lt. Kidzifer este un personaj fictiv, un model de parinte pe care, prin aceste demersuri, ne dorim sa il vedem din ce in ce mai rar printre noi!

*Campania este sustinuta si de partenerii nostri sfatulparintilor.ro, membri ai ligii luptatorilor antiKIDZIFER!

_____________________
Aprecierea ta ne da energia sa continuam!
Daca iti place ce facem, nu uita sa iti creezi un cont pe site sau sa dai like pe Pagina de Facebook, ca sa poti fi la curent cu ultimele noutati. Daca ai un prieten caruia crezi ca i-ar prinde bine sa se uite peste aceste randuri, fa-i si lui si noua o favoare si impartaseste cu el linkul articolului!

Vreau sa fiu la curent cu postarile lui Lt. Kidzifer, din newsletterul muffyPEDIA.ro:

____________________________
1. Campania “Nu avem nevoie de kidziferi!” are la baza studiul organizatiei “Savati copiii” conform caruia 63% dintre copiii au declarat ca sunt batuti de parinti, 38% dintre parinti recunosc ca isi bat copiii si chiar 20% dintre parinti sustin in mod activ ca bataia este un mijloc corect de educare a copiilor. Tot in acest studiu se precizeaza ca 86% dintre copiii sunt certati de cadrele didactice. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1436 de familii din 58 de localitati;