Cadoul cel mai interesant de 1 iunie

1st of June present - Cadou pentru copii 1 iunie

E 1 iunie in curand si inca ne mai gandim ce cadou sa luam pentru copil? Vrem sa daruim ceva deosebit, altceva decat obisnuita jucarie? Noi credem ca putem face surprize cu adevarat deosebite pentru copiii nostri, cu un pic de creativitate. Atentie mare, insa! Nu este pentru orice copil, pentru ca asa cum poate sa fie o experienta extraordinar de placuta si educativa pentru unii copii, poate avea efectul contrar pentru altii. E important sa ne cunoastem copilul foarte bine si sa facem o analiza inainte de a-i oferi acest cadou. Daca tragem concluzia ca nu e potrivit pentru el mai bine ii cumparam ceva ce o sa-i placa, decat sa riscam.

Ce este uimitor este ca acest cadou pune copilul intr-o pozitie decizionala. El este propriul stapan si ia toate deciziile ce il impacteaza. Inainte de a oferi cadoul trebuie sa fim convinsi ca avem un copil care este capabil sa analizeze actiunile lui si consecintele acestora, convinsi ca nu a fost educat in spiritul in care el face orice atata timp cat parintii nu il opresc, fara sa se gandeasca la urmari. Daca trecem cu succes de aceste filtre putem sa ii oferim acest cadou minunat.

Ce beneficii sunt la acest cadou pentru copii? In primul rand le da copiilor ocazia sa inteleaga de ce parintii au anumite solicitari de la ei. Apoi, experienta aceasta ii va învață responsabilitatea, controlul de sine și le va da încredere în propriile decizii. Toate acestea aduc un mare plus in dezvoltarea copiilor si intaresc foarte mult legatura afectiva cu parintii.

Urmariti filmul de mai jos pentru detaliere:

Urmeaza sa impartasim cum a decurs ziua in postul Cadoul cel mai interesant de 1 iunie (2).

_____________________
Constructia ghidului parintilor incepe!

Ti se intampla uneori sa iti pierzi rabdarea cu copilul tau si sa tipi la el sau sa il certi? Ti se mai intampla sa poti colabora cu copilul tau doar daca il “mituiesti” cu niste dulciuri? Ti se intampla vreodata sa obtii o promisiune de la copilul tau dar imediat dupa asta sa nu o mai respecte?

Afla care sunt mecanismele care genereaza aceste situatii si cum putem noi, ca parinti, sa avem cele mai bune abordari pentru a avea o relatie armonioasa cu copiii nostri. Raspunsurile doar in ghidul parintilor muffyPEDIA intitulat “Si eu mai gresesc din cand in cand!”. Proiectul se va derula in urmatoarele saptamani si va fi gratuit pentru toti membrii platformei muffyPEDIA!

Inscrie-te cu adresa ta de email ca sa primesti GRATUIT ghidul parintelui muffyPEDIA!